Habitatge coperatiu

Per viure-hi de manera fixa o discontinua

El nostre model aposta per l’accès asequible i no especulatiu a l’habitatge com a forma de repoblació i reconstrucció rural. Reviure Solanell SCCL, tal com diu el nom de la nostra cooperativa és la de crear un  model per reviure despoblats o en risc de ser-ho. Ho plantegem a través de diferents aliances i col·laboracions com per exemple em tingut amb la cooperativa de treball Celobert o d’aliances com la que vam intentar amb la Cooperativa d’habitatge Sostre Cívic que malauradament no va reixir. Actualment estem plantejant projectes de innovació social amb la cooperativa d’habitatge La Fàbrica de la Transició.


 

DE LA PROPIETAT AL DRET D’ÚS

L’objectiu del projecte és donar nova vida al poble de Solanell (Alt Urgell) per mitjà de la progressiva reconstrucció i l’ús de les cases que van quedar deshabitades als anys 70. Estem construïnt un projecte col·lectiu de convivència en forma d’Habitatge Cooperatiu en règim de Cessió d’Ús (HCCU), però també obert a altres iniciatives.
economia social i solidària

Estem convençuts que s’estan començant a modelar noves formes de connexió en xarxa; estratègies basades en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, en el bé comú i en l’economia  social i solidària, practicant una radicalitat democràtica irrenunciable. Per aquest motiu també apostem amb entitats com ara els Ateneus Cooperatius i la XES (Xarxa d’Economia Solidària)  com a màxims referents.


tursime actiu

Des de la nostra cooperativa Reviure Solanell proposem un turisme basat en les experiències i totalment respectuós amb el medi ambient. Descoberta de rutes Càtares i de contraband a Andorra, tallers de pedra seca, pintura i recuperación de caminos.rutes a cavall, senderisme, teatre, jornades botàniques, llaurada amb cavalls, elaboració de mel, etc.1.jpg

reconstrucció

La construcció dels habitatge es fa d’acord amb el Pla Especial del catàleg de masies i habitatges de manera que es respecta la volumetria i forma que tenien els habitatges originals, recuperant així la forma original dels carrers i morfologia del poble sense perdre la seva essència. Ademés, incorporem tasques de reconstrucció a les activistas de grup i turisme actiu.